„A holnap szoftverélménye” – Meddig tart a desktop – webes világ kettőssége? Hogyan alakulnak át a szoftvertechnológiai platformok? Hogyan válik meghatározóvá a User Experience ebben a világban?

Előadó: Csiszár Dénes


Jelenleg a helyi hálózatok számítógépeire és szervereire telepített szoftverek és a weben elérhető szolgáltatások nagyrészt egymástól függetlenül futnak. Mindez várhatóan már a közeljövőben megváltozik, a két megoldás a felhasználó szempontjából összeolvad, integrálódik egymással. A jövő a helyben futó szoftverek és az internetes szolgáltatások kombinációjára épül.

A szoftvereket jobbá teszik a szolgáltatások, de ez fordítva is igaz: a szolgáltatások használhatóságát javítják a szoftverek - így a szoftverplatformok ennek megfelelően változnak meg. A két lehetőséget együttesen alkalmazva fokozható a vállalati szolgáltatások rugalmassága, egyben kibővülnek az ügyfelek lehetőségei. Az IT-iparág a jövőben minden bizonnyal a fejlődés ezen vonalát követi majd, a koncepció a „Software+Services” (S+S) néven válik elterjedtté.

Az átfogó és mindenki számára könnyen elsajátítható „S+S” megközelítés egybeolvasztja a szoftver-ágazat sokrétű, leginkább előremutató fejlesztéseit, s magában foglalja majd a szolgáltatás-orientált szoftvereket és a Web 2.0 által kínált értékeket. A koncepció életképessége már eddig is több irányból kapott megerősítést, gyakorlatilag a teljes IT-iparág szorgalmazza az „S+S” szemléletmód megvalósítását.

Ez a megközelítés nem csak a platformokat, hanem a felhasználó "szoftverélményét" is megváltoztatja, amely azért is lényeges, mivel a 20. század a brand management-ről szólt, de a 21. már az experience management-té. "

Nyomtatható verzió