Előadók

Előadók A-KElőadók L-Z »

Birkás Dávid
főszerkesztő, kirakat.hu
1999-ben végzett a Könnyűipari Műszaki Főiskolán, mint nyomdaipari mérnök. Éveken át szaktanácsadóként dolgozott ezen a területen, emellet foglalkozott kreatív munkákkal, kiadványok tervezésével is. Figyelme lassan az on-line világ felé terelődött, ennek eredményeképpen 2007 májusa óta a Sanoma vásárlást segítő portáljának, a Kirakat.hu-nak a főszerkesztője.
Bőgel György
tanár, CEU Business School
A CEU Business School tanári karának tagja, a Debreceni Egyetem docense. Szakterülete a vállalatvezetés és -szervezés, újabban leginkább az informatikai és a távközlési ipar vállalatai érdeklik, valamint az információs technológia fejlődésének hatása a gazdaság intézményeire és az emberekre. Rendszeresen publikál, eddig öt könyve és mintegy száz szakcikke jelent meg. Blogja a KFKI honlapján ( www.kfki.com ) található.
Csiszár Dénes
webstratégiai tanácsadó, Microsoft Magyarország Kft
2001-ben programtervező matematikusi diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, amit 2003-ban a Budapesi Közgazdaságtudományi Egyetemen posztgraduális képzése követett. 1999 óta portál technológiákkal foglalkozik, először a Sysdata Kft.-nél, majd a Fujitsu Services-nél, végül a Synergonnál. Több nagy bevezetési projektet is vezetett, később a kollaboratív technológiai csoport vezetője lett. 2007-től dolgozik a Microsoft-nál, mint webstratégiai tanácsadó. Itt a hazai webes ökoszisztémával foglalkozik, a piac különböző szereplőinek nyújt tanácsot stratégiai vonalon, illetve a Microsoft platformjához kapcsolódóan.
Dietrich Tamás
vezérigazgató, Bookline.hu Nyrt.
1980-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1987-ben szakközgazdász diplomát szerzett. Első munkahelye a Malév volt, ahol először informatikusként dolgozott, majd 10 évig a Vámmentes boltok vezető helyettese és vezetője volt. 1996-tól dolgozik a könyvszakmában. 8 évig irányította a Libri Könyvkereskedelmi Kft-t. ügyvezető igazgatóként. 2003-tól Skála Divatház Rt. Vezérigazgató helyettese. 2005 óta a Bookline.hu Nyrt. vezérigazgatója.
Dobra Péter
vezető szerkesztő, TeszVesz.hu
2002-ben szerzett diplomát a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán. Tanulmányait követően mobilinternetes tartalommenedzsmenttel foglalkozott (WAP és MMS-alapú szolgáltatások). A Sanoma Budapesthez 2004 elején került, ahol közel egy évig a Startlap részét képező Lap.hu mozgalom koordinátoraként tevékenykedett. 2004 év végétől a TeszVesz.hu online aukciós oildalt irányítja.
Gerentsér Imre
újmédiadivízió-igazgató, Sanoma Budapest Zrt.
1996-ban kezdte meg munkáját a VNU Budapestnél, mint piackutató. 2000-ben internet lapigazgatóvá nevezik ki, a Startlap megvásárlásában és számos portál, köztük a FigyelőNet, Nők Lapja Café indításában vett részt. 2003-ban az Üzleti Információs Divízió vezetője, 2004-től az Újmédia-divíziót irányítja.
Imre Zsombor
partner, eBit
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett okleveles közgazdászként pénzügy szakirányon és közgazdász-tanárként, részt vett az európai CEMS képzésben, illetve bróker szakvizsgát tett. A Citibanknál, majd a KPMG Risk and Advisory Services részlegén dolgozott tanácsadóként, ezt követően 2004 elején a Wizz Air-hez csatlakozott ahol elektronikus fizetésekkel és egyéb e-business megoldásokkal foglalkozott szenior menedzserként. 2007-ben alapította társaival az eBIT e-Business Management Consultants Kft-t, a középkelet-európai piacokon e-business területen vezetési tanácsadásra specializálódott "posztmodern butik tanácsadó" céget. Az eBIT partnereként az Elektronikus Fizetések és az ERP&BI (vállalatirányítás és üzleti intelligencia) üzletágakat vezeti. Az elmúlt években több országban számos előadást tartott a fenti témákban. 2006-ban a Xapt International "Az év innovátora" címmel jutalmazta, 2007-ben pedig a Microsoft a "Most Valuable Professional" címre jelölte. 2007-ben iparági szakértőként részt vett többek között a GKM elektronikus számlázási munkacsoportjának munkájában, illetve előadott a GKM Elektronikus fizetési szakmai napján, részt vett továbbá az NHH és a GVH egy-egy szakértői paneljének munkájában.
Kálmán Tamás
Country Manager, Etarget Kft.
1998-ban a T-Mobile (akkor még EuroTel) mobiltelefon-szolgáltatónál kezdett dolgozni, ahol ügyfélszolgálati menedzserként tevékenykedett. 2002-ben került az Orange mobiltelefon-szolgáltatóhoz, ahol értékesítési menedzser funkciót töltött be kis- és középvállakozások számára. 2004-től az Intersonic társaságnál, mint DVD-stúdió menedzser dolgozott, ahol a DVD gyártásért volt felelős. 2005. novemberétől tölti be az ETRAGET Kft. magyarországi részlegének Country Manager pozícióját.
Kántor Endre
szerkesztő, Milliók reggelire, Rádió Cáfé 98.6
Az ELTE Angol Bölcsészkarán végzett, majd rögtön médiával kezdett foglalkozni a Független Médiaközpontban, ahol elvégezte a BBC rádiós és televíziós tanfolyamát, és a Danish Media Institute nemzetközi oktatói képesítést adó képzését. A Magyar Rádióban kezdett 1996-ban, három év elteltével csatlakozott a Forintos Percek stábjához, ahol azóta is - most már Milliók Reggelire néven - műsort vezet. Közben rengeteget külsőzött, olyan neves médiának, mint a CNN, a BBC, a Central European Business Weekly vagy a Budapest Business Journal. Ott volt az EstFm rádió indulásánál, 2002-től az origo.hu Üzleti Negyed újságírója, majd a 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Hivatal média-tanácsadója, és a Napi Gazdaság Befektető rovatának szerzője. 2006-tól a FigyelőNet újságírója, itt alapvetően az internetes videó tartalom fejlesztésén dolgozik. Két dokumentumfilmet forgatott, egyre inkább beleássa magát a gasztró zsurnalisztikába, két éve vesz részt a Népszabadság Top 100 étterem, és Top Borászatok kiadványok elkészítésében.
Kis Gergely
ügyvezető, GKIenet
2002-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (ma Corvinus Egyetem – BCE). 2002-től Ph.D. állami ösztöndíjas a BCE Gazdálkodási szakán, jelenleg az E-Business Kutatóközpontban doktorjelölt és tanársegéd. 2007-ben az Év Oktatójának választották. Egyetemi tanulmányai megkezdése előtt rendszergazdaként dolgozott, majd az IBM Ausztria-nál informatikai tanácsadó. Ösztöndíjjal külföldön két alkalommal járt (Michigan State University és London). Egyetemi tanulmányai alatt 1997-től a GKI Gazdaságkutató Intézet munkatársa, 2001-ben GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó cég alapító tagja, 2006-tól pedig ügyvezető igazgatója.
Kőszegi András
brandtrend.hu
Szakmai és közéleti ismerkedését első munkahelyén a Magyar Rádióban kezdte1985-ben. A Szegedi Egyetem Tanárképző Főiskolai Kar és a BGF marketingkommunikáció szak elvégzése mellett a legfontosabb tanulási folyamatnak a hosszú évek óta készített rádiós - közéleti és szakmai - beszélgetéseit tekinti, hiszen itt folyamatosan és intenzíven a legjobbaktól, négyszemközt tanulhat. Még ma is elsősorban rádiósnak tartja magát. A Petőfi Délelőtt szerkesztő-riporteri tapasztalatai után egyszerre vezetett televíziós műsort, rádiózott, kommunikációs tanácsadóként dolgozott kisebb és nagyobb cégeknek. A Gazdasági Rádió elindításában kommunikációs igazgatóként vett részt, ma is ott hallható heti rendszerességgel szakmai műsora. Jelenleg saját cégével a BrandTrend Kommunikációval célja, hogy minden felületükön - rádió, www.brandtrend.hu, BrandTrend Hírlevél, BrandTrend kerekasztal - a kihívásokban gazdag üzleti területen kommunikációs lehetőséget teremtsen, friss ötletekkel és gazdag tapasztalatokkal segítse a márkaépítőket és a fogyasztókat. A Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Szponzorációs Asztaltársaság alapító tagja. Az elmúlt években jelentős konferenciák és kerekasztal beszélgetések moderátora.

Előadók A-KElőadók L-Z »